maandag 29 juni 2015

Tour de France

Tour-stad

Ons hele dorp staat op z’n kop. Wij zijn “Tour-stad”! De Tour de France komt door Haastrecht! Bij de bakker liggen Tour-gebakjes, bij de boeren in het weiland liggen balen met Tour-embleem, de molen heeft gele wieken en de fietsen zijn voorzien van gele zadelhoesjes en “we" kwamen zelfs al op het NOS-journaal.



Zweten

Wat ik er van vind? Ach, ik heb eigenlijk helemaal niets met de wielersport. En ja, het ziet er allemaal wel vrolijk uit, maar ik word er niet echt warm van. Sorry. En toch, toch heeft het ook wel iets. Want sport heeft zoiets echts. Het is net het leven: vallen en opstaan, trainen en zweten, doorgaan tot je er bij neervalt, grenzen verkennen, willen opgeven, maar met dat ene doel voor ogen toch het bijltje er niet bij neergooien. Doorzetten.


Doel

Dat ene doel voor ogen? Ja, wat is dan dat ene doel? In de sport is dat tenminste de eindstreep halen, maar liever nog gaan voor de overwinning. En hoe is dat in ons leven? Wat is ons doel? Wat doet er toe? Wanneer halen we de overwinning? 

Tijd om van koers te veranderen?

Het doel van het leven, waar heeft dat voor jou mee te maken? Is het leven zweten en doorgaan tot je er bij neervalt? De eindstreep halen? Overwinnen? Wanneer heeft jouw leven het doel bereikt? Is jouw leven een race tegen de klok? Een tijdrit? Of is er onderweg nog wel tijd om even af te stappen en zonodig van koers te veranderen?

Misschien ga ik toch wel even naar de Tour de France kijken, al is het maar om mezelf even af te vragen of ik nog op koers lig....





Op zoek naar een doel in je leven?  Neem ook eens een kijkje op de website of het facebook van IkzoekGod.nl. Of volg de gratis WaaromJezus-cursus.

Annemieke Bosman: echtgenote| moeder | geestelijk verzorger | redacteur IkzoekGod.nl Facebook| creatieveling | spreken | schrijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten